Kalvstek med färskpotatis, spetskål, chaminjoner och fänkål/whiskycreme

40 min
4
Kalvstek med färskpotatis, spetskål, chaminjoner och fänkål/whiskycreme
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Här får den härliga färskpotatisen vara med. Den serveras tillsammans med kalvstek och grönsaker.

28 april 2008
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 600 g svensk kalvstek
  • smör och olivolja till stekning
  • 600 g färskpotatis, går bra med liten mandelpotatis
  • 150 g spetskål, skuren i mindre bitar
  • 100 g små champinjoner
  • 2 st färsklökar, tunt skurna
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk citron
  • 2 tsk torkad fänkål
  • 1 msk Laphroaig whisky
  • ruccola till garnering
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn steken runt om i smör och olja, salta och peppra. Tillaga den sedan klart i ugnen i 160 grader hetluft i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader.
  2. Halvera potatisen och koka i saltat vatten i ca 15 minuter. Häll av och ställ åt sidan.
  3. Koka spetskålen i saltat vatten i ca 4 minuter, häll av och ställ åt sidan.
  4. Stek champinjonerna i lite brynt smör.
  5. Blanda potatis, kål, lök, champinjoner och rosmarin med olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  6. Vispa ihop philadelphiaost, gräddfil, citron, fänkål och whisky med salt och peppar till en jämn creme.
  7. Skiva steken vid servering och servera den med potatissalladen och whiskycremen.
  8. Garnera med ruccola.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept