Bresaola med "potatissallad" i yoghurt

Bresaola med "potatissallad" i yoghurt
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Bresaola med "potatissallad" i yoghurt

10 ingredienser

Bresaola är lufttorkat nötkött och kommer ursprungligen från Italien. Här serveras det tillsammans med en krämig potatissallad.

Ingredienser

portioner
  • 400 g bresaola, tunt skivad
  • 500 g sötpotatis, skalad
  • 1 förp sockerärtor, strimlade
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 12 fefferonis
  • 1 dl parmesanost, reggiano, riven
  • persilja, till garnering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten i ca 20 minuter.
  2. Lägg i sockerärtorna när det återstår 2 minuter.
  3. Häll av och kyl ned dem i kallt vatten.
  4. Blanda sedan potatis, sockerärtor och rödlök med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera salladen med bresaola och feferoni, toppa med parmesanost och persilja.