Bresaola med "potatissallad" i yoghurt

Bresaola med "potatissallad" i yoghurt
Foto: Jacob Grange
Från Nyhetsmorgon

Bresaola är lufttorkat nötkött och kommer ursprungligen från Italien. Här serveras det tillsammans med en krämig potatissallad.

26 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 hg bresaola, tunt skivad
  • 5 hg sötpotatis, skalad
  • 1 pkt sockerärtor, strimlade
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 12 st Feferoni
  • 1 dl parmesanost reggiano, riven
  • persilja till garnering
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten i ca 20 minuter.
  2. Lägg i sockerärtorna när det återstår 2 minuter.
  3. Häll av och kyl ned dem i kallt vatten.
  4. Blanda sedan potatis, sockerärtor och rödlök med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera salladen med bresaola och feferoni, toppa med parmesanost och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept