Andreas Nyléns glacerade revbensspjäll

För att få dem så goda som möjligt , måste revbensspjällen vara riktigt glacerade, tycker Andreas Nylén. Han har svårt att hålla sig i från dem innan middagen är serverad. Det måste väl ses som ett gott betyg för maten! Glacera spjällen några dagar innan, så får köttet en ännu bättre smak.

8 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 100 g rotselleri (cirkamängd)
  • 2 st 2 lagerblad
  • 1 knippe timjan
  • 1 kg fläsksida med ben
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl ketchup
  • 2 st lime, saft och rivet skal
  • 2 droppar tabasco (eller efter smak)
  • 0,5 msk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk nymalen kryddpeppar
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • salt

Gör så här

  1. Hacka löken, moroten och sellerin grovt.
  2. Koka fläsksidan på låg värme i cirka 3 timmar i lättsaltat vatten tillsammans med gul lök, morot, selleri, lagerblad och timjan. Sidan är klar när en stekgaffel lossnar lätt från köttet.
  3. Blanda samtliga ingredienser till glazen. Smaka av med salt.
  4. Skär revbenen i bitar och lägg dem på hushållspapper för att svalna och torka lite.
  5. Pensla rikligt med glaze på revbenen och griljera dem på 220 grader i cirka 7-8 minuter i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept