Varmrökt sejfilé med ljummen färskpotatis i curryremoulad

Varmrökt sejfilé med ljummen färskpotatis i curryremoulad
Foto: Jacob Grange
4

Du behöver

  • 600 g rökt sej
  • 500 g färskpotatis
  • 3 st äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 5 dl rapsolja
  • 100 g pickles, hackade
  • 1 tsk curry
  • 0,5 dl gräddfil
  • dill
  • citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Dra av skinnet på fisken, skär den i fyra bitar.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.
  3. Låt svalna och skär den i skivor.
  4. Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt.
  5. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
  6. Blanda majonnäsen med pickles, curry och gräddfil, smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda den ljumna potatisen med remouladsåsen och servera med fisken.
  8. Garnera med dill och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept