Ugnsbakad piggvar med färskpotatis & grillad sparris i gremoulata

40 min
4
Ugnsbakad piggvar med färskpotatis & grillad sparris i gremoulata
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En fiskrätt som passar de flesta. Laga ugnsbakad piggvar med färsk potatis och grillad sparris i gremoulata.

23 juni 2008
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 1,2 kg piggvar i 4 bitar
  • 0,5 dl olivolja
  • st Flingsalt till kryddning
  • 8 st gröna sparrisar
  • 6 hg kokt färskpotatis
  • 1 kruka persilja
  • st rivet skal från en citron
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • st Salt och nymalen svartpeppar efter smak
  • 1 st citron till servering

Gör så här

  1. Börja med att olja in fisken och krydda den med flingsalt.
  2. Tillaga den i ugnen i 160 grader i ca 20 minuter eller tills att fiskköttet börjar lossna från benet.
  3. Skala och koka sparrisen i saltat vatten i ca 2 minuter. Kyl ned den i kallt vatten efter kokning.
  4. Skär av persiljan från stjälkarna och blanda med rivet citronskal, riven vitlök, salt och peppar.
  5. Mixa allt tillsammans med olivolja i ca 3 minuter.
  6. Grilla sparrisen på ett hett grillgaller.
  7. Dela på potatisarna och skär sparrisen i mindre bitar.
  8. Blanda upp grönsakerna med gremoulatan.
  9. Dra av skinnet på fisken innan servering och salta köttet.
  10. Servera piggvaren med den färska potatissalladen och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept