Rödtunga i tomat, vitt vin och pasta

Rödtunga i tomat, vitt vin och pasta
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Rödtunga i tomat, vitt vin och pasta

9 ingredienser

Hur ska du tillaga din rödtunga? Här är ett tips med tomat och vittvin. Pasta serveras till.

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 5 tomater
  • 2 rödtungor
  • 1 knippe persilja
  • 500 g skruvpasta
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att steka fisken i olivolja och vitlök.
  2. Tillsätt tomater och vitt vin, låt koka under lock i 5 minuter.
  3. Vänd fisken och koka ytterliggare 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt hänvisningar på paketet.
  5. Servera fisken med lite persilja.