Räkcocktail med citronkokt bulgur, sockerärtor, cocktailtomater och dill

Räkcocktail med citronkokt bulgur, sockerärtor, cocktailtomater och dill
Foto: Jacob Grange
4

Du behöver

  • 4 hg räkor med skal
  • ölivolja till stekning
  • 0,5 st gul lök, skalad
  • 0,5 st morot, skalad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st stjälk blekselleri
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 st lagerblad
  • dillstjälkar
  • 1 dl citronjuice
  • 1 hg bulgur, helt & skalat
  • 1 pkt sockerärtor
  • 1 hg cocktailtomater
  • 1 knippe dill
  • 1 st citron i klyftor
  • salt

Gör så här

  1. Skala räkorna, spara skalen.
  2. Hacka lök, morot, vitlök och selleri, stek dem tillsammans med skalen i en kastrull.
  3. Tillsätt vitt vin och koka upp.
  4. Tillsätt vatten, lagerblad, citron och stjälkar. Koka i 30 minuter.
  5. Sila buljongen och smaka av med salt. Koka bulgur i buljongen i ca 30 minuter.
  6. Häll av buljongen och kyl av bulguren ordentligt innan servering.
  7. Strimla sockerärtorna och koka dem i 2 minuter i saltat vatten, sila av vattnet och kyl ned i kallt vatten.
  8. Dela tomaterna på hälften och blanda dem tillsammans med sockerärtor och bulgur.
  9. Servera tillsammans med räkor, dill och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept