Helstekt regnbåge med saffran, citron och dill

Helstekt regnbåge med saffran, citron och dill
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Andreas Nylén fortsätter sin matresa i regionen Kalmar/Öland/Glasriket. Här lagar han en välsmakande heltstekt regnbåge med saffran, citron och dill.

10 juni 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st regnbågsforeller á 700 g
  • 1 g saffran
  • 1 dl flingsalt
  • 1 knippe dill
  • 2 st citroner
  • svartpeppar
  • 5 hg färskpotatis, tvättad
  • dillstjälkar
  • 50 g smör
  • salt till kokvattnet
  • 1 st citron, till servering

Gör så här

  1. Se till så att forellerna är urtagna och sköljda.
  2. Arbeta in saffran i saltet med fingrarna så att det blir härlig smak på saltet. Krydda fisken ordentligt med salt och peppar både inuti och utanpå.
  3. Plocka dillen från stjälkarna, spara stjälkarna till potatisen. Hacka dillen grovt och fyll fisken. Skiva citronerna och fyll fisken.
  4. Paketera in fisken i dubbla ark metallfolie. Tillaga fisken i ugnen, 160˚C i ca 15 minuter, vänd på den och tillaga i ytterliggare 5 minuter.
  5. Fisken är klar när köttet släpper från benet. Låt forellen vila i paketet innan servering.
  6. Koka potatisen med dillstjälkar och smör, smaka av vattnet rejält med salt.
  7. Lossa fisken från benet innan servering och servera med nykokt potatis och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept