Brödstekt saltsill med färskpotatis

Brödstekt saltsill med färskpotatis
Foto: Jacob Grange
Från Nyhetsmorgon

Saltsill som är stekt i bröd med krämigt stuvad färskpotatis är riktigt riktigt gott.

9 juni 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 450 g urvattnad saltsill
  • 3 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • 500 g färskpotatis, kokt
  • 2 st bananschalottenlök, skalad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 st citron, rivet skal
  • 1 msk dragon, hackad
  • maizena
  • citron & mangoldskott till servering
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Torka sillen på lite hushållspapper, panera den i rikligt med ströbröd. Stek den i brynt smör i ca 3 minuter på varje sida.
  2. Halvera potatisen och strimla löken tunt. Fräs löken i en kastrull med lite smör, tillsätt potatis och grädde.
  3. Koka upp och red av lätt med maizena. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar, citronskal och dragon.
  4. Servera den nystekta sillen med potatisen, en citronklyfta och mangoldskott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept