Små griljerade revbenspjäll med tomat, ingefära, honung, lime & kryddpeppar

2h 15 min
4
2h 15 min
4

Du behöver

  • 1 kg kambenspjäll
  • 1 st morot, skivad
  • 1 st gul lök, skivad
  • 2 st lagerblad
  • salt
  • vatten
  • 3 dl heinz ketchup
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 dl flytande honung
  • 0,5 msk limeskal
  • 2 msk limejuice
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 1 msk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk tabasco
  • salt

Gör så här

  1. Koka spjällen i saltat vatten med morot, lök & lagerblad i cirka 2 timmar tills köttet nästan lossnar från benen.
  2. Blanda övriga ingredienser till glazen, smaka av med salt. Griljera spjällen med rikligt av glaze i 220 grader i cirka 7 minuter tills de har fått färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept