Nykokta blåmusslor i vitt vin, grädde & dragon

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 1 kg färska blåmusslor, välansade
  • 2 st schalottenlökar, skivade
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • olivolja till stekning
  • 1 st lagerblad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk maizena till redning
  • 1 msk citron
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 2 msk färsk dragon, hackad

Gör så här

  1. Fräs lök i lite olivolja i cirka 3 minuter. Tillsätt vin, vatten och lagerblad. Koka kraftigt i cirka 4 minuter under lock eller tills musslorna har öppnat sig.
  2. Lyft ur musslorna och sila buljongen till en annan kastrull. Koka upp med grädde, red av med lite maizena till en lätt simmig konsistens. Smaksätt med citron, salt och peppar. Avsluta med dragon innan servering.
  3. Vänd upp musslorna i såsen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept