Kräftsallad med saffransrisoni i gräslöksdressing

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 3 hg plocksallad (isberg, krisp, lollo rosso, rose)
  • 4 hg kräftstjärtar
  • 150 g risoni
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 st gurka, skivad
  • 1 dl dill. plockad
  • 1 st citron i klyftor
  • 4 st formbröd
  • olivolja till rostning
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk citron
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa gräslöken med gräddfilen och majonnäsen. Smaka av med citron, salt och peppar.
  2. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Koka risonin efter anvisning. Lös ut saffran i vinäger.
  3. Häll av pastavattnet och kyl ner risonin med kallt vatten. Häll av allt vatten ordentligt från risonin och blanda den med saffran i en bunke.
  4. Tärna och rosta brödet med lite olivolja i 160 grader i cirka 8 minuter eller tills de har blivit krispiga.
  5. Vänd upp salladen med dressing, risoni, gurka och dill. Fördela salladen på fyra tallrikar, toppa med kräftor, krutonger och dill. Servera.
  6. Gräslöksdressing: Mixa gräslök med gräddfil. Vispa gräddfil med majonnäs, citron, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept