Cobbsalad med grillad kyckling, bacon, ägg, avokado, roquefortost & vattenkrasse

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 4 st romansallad, skurna
  • 2 st kycklingböstfiléer, grillade och avsvalnade
  • 8 st bacon, stekta och avsvalnade på hushållspapper
  • 3 st avokado, skuren i 1 cm stora bitar
  • 4 st ägg, mediumkokta och nedkylda
  • 100 g roquefortost, skuren i tärningar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk fransk senap
  • 0,5 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 4 skivor formbröd
  • vattenkrasse till garnering

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna och grilla dem i en stekpanna med smör. Låt svalna.
  2. Mixa dressingen på vinäger, vitlök, senap och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tärna brödet och rosta dem krispiga i 160 grader hetluft i cirka 8 minuter. Låt svalna.
  4. Vänd upp salladen med dressingen och fördela den på fyra tallrikar. Halvera äggen.
  5. Lägg resten av ingredienserna på salladen i separata linjer. Garnera med vattenkrasse, krutonger och ägg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept