Fylld kycklingschnitzel

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 dl prästost
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 0,5 dl rosmarin
  • vetemjöl, ägg och ströbröd till panering salt och peppar

Potatissallad

  • 500 g kulpotatis
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 st gul paprika
  • 1 st rödlök
  • 50 g ruccola
  • 0,5 dl champagnevinäger
  • 2 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gör ett djupt snitt på bröstets långsida, vik upp den och banka den i en plastpåse med en kastrull eller liknande tills den är platt. Blanda ost, tomat och rosmarin, smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Lägg lite fyllning i mitten av schnitzeln från kant till kant, vik över bröstet. Dubbelpanera bröstet först i mjöl sen ägg och till sist ströbröd.
  3. Stek schnitzlarna gyllene i smör och olivolja. Tillaga klart i ugnen i 200?C i ca 7 minuter eller tills innertemperaturen är 70?C.
  4. Rosta potatisen i samma värme i ca 15 minuter. Koka sugarsnaps i saltat vatten i 2 minuter. Rosta med rödlöken och paprikan när det återstår ca 7 minuter av rostningen på potatisen.
  5. Skär bröstet i skivor vid servering samt blanda ihop potatis, lök, paprika, sugarsnaps och ruccola med vinäger och olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept