Tre festliga kanapéer med tema grönt

Tre festliga kanapéer med tema grönt
Foto: Jacob Grange
Från Nyhetsmorgon

Kanapéer är alltid trevligt att ha med på festen. Temat för dessa kanapéer är grönt.



13 april 2011
Visa mer
4

Du behöver

Örtolja och bröd:

  • 1 kruka basilika
  • 3 dl olivolja
  • 1 st chiabatta
  • salt & svartpeppar

Kanapé 1:

  • 2 st avokado
  • 2 msk citronjuice
  • 1 dm gurka, skalad
  • salt & socker
  • 12 st räkstjärtar
  • 0,5 dl gräslök, skuren
  • salt & svartpeppar

Kanapé 2:

  • 1 st klyfta vitlök, hackad
  • 50 g ruccola
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 100 g Philadelphiaost
  • 12 st kräftstjärtar
  • 0,5 dl dill, hackad
  • salt & svartpeppar

Kanapé 3:

  • 100 g färskost med örter
  • 4 st gröna sparris

Gör så här

  1. Örtolja och bröd:
  2. Mixa basilika med olivolja i ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
  3. Skär brödet i tunna skivor.
  4. Pensla bröden med örtolja och tillaga krispigt i 180C i ca 5 minuter.
  5. Kanapé 1:
  6. Mixa avokado med citron, smaka av med salt och peppar.
  7. Skär gurkan i mindre skivor, rimma den med lite salt och socker i ca 20 minuter.
  8. Rulla räkorna i gräslök.
  9. Lägg avokadocréme, gurka och räkor på en krispig skiva chiabatta.
  10. Kanapé 2:
  11. Mixa ruccola med den hackade vitlöken, pinjenötter, parmesanost och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  12. Blanda peston med philadelphiaosten.
  13. Rulla kräftorna i dillen.
  14. Servera pestokrämen tillsammans med kräftorna på en krispig skiva chiabatta.
  15. Kanapé 3:
  16. Skär osten i fyra bitar.
  17. Skala sparrisen på nedre delen och skär av roten.
  18. Koka den i saltat vatten, kyl ned dem sedan i kallt vatten.
  19. Skär sparrisen i mindre bitar.
  20. Servera färskosten och sparrisen tillsammans på den krispiga chiabattan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept