Blåmusslor kokta i ale med persilja och grädde

30 min
4
Blåmusslor kokta i ale med persilja och grädde
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Gör något och lite extra till middag - bjud på musslor kokta i ale med persilja och grädde.

17 juni 2008
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 kg musslor
  • 2 st schalottenlökar, skurna
  • 1 st morot, skivad
  • 1 stjälk blekselleri, skivad
  • 1 st färsk vitlök, alt. 4 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 4 dl aleöl
  • 1 msk kycklingfond på flaska
  • 2 st lagerblad
  • 1 knippe timjan
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 dl hackad persilja
  • Salt, nymalen peppar och citronjuice

Gör så här

  1. Skölj musslorna noga innan kokning och släng de som är trasiga.
  2. Släng även de musslor som är öppna och som inte sluter sig när man knackar på skalet.
  3. Stek grönsakerna i lite olivolja i en stor kastrull.
  4. Häll i musslorna och rör runt.
  5. Tillsätt öl och koka upp därefter fond, lagerblad, timjan & vatten.
  6. Låt koka under lock i ca 5 minuter, häll av musslorna och spara spadet.
  7. Koka ner spadet i ca 5 minuter, tillsätt grädde och persilja, mixa med citron, salt och peppar.
  8. Servera dem i en större skål ihop med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept