Päronpaj med ingefära, kardemumma och vaniljgrädde

Päronpaj med ingefära, kardemumma och vaniljgrädde
Foto: Jacob Grange
Från Nyhetsmorgon

Söät och god paj med päron som smakar ingefära och kardemumma. Servera tillsammans med grädde som har smak av vanilj.

20 maj 2008
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 st pajskal
  • 8 st päron, conference
  • 2 dl råsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk kardemumma
  • 4 blad gelatin, blötlagda
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Förgrädda skalet i 180C i ca 4 minuter, låt svalna.
  2. Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar.
  3. Karamelisera sockret gyllene i en kastrull.
  4. Vänd i päronen och koka i ca 10 minuter tillsammans med vattnet.
  5. Smaksätt med ingefära och kardemumma.
  6. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i en mikrovågsugn.
  7. Tillsätt gelatinet till päronblandningen och häll den sedan i pajskalet.
  8. Kyl ned pajen väl och skär den i portionsbitar innan servering.
  9. Vispa grädden med vaniljsockret till lätt konsistens.
  10. Servera pajen med grädde och citronmeliss
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept