Lättrimmad torsk med tomat och jordärtskocka

4

Du behöver

  • 4 bitar torsk à 180 g
  • 24 st stora jordärtskockor
  • 6 st kvisttomater (skållade, delade i fyra bitar och urtagna)
  • 2 dl standardmjölk
  • 0,5 dl bra olivolja
  • 1 dl plockade blandade örter
  • 4 msk citronsaft
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Strö lite salt över torsken och låt den ligga och rimmas i kylen i 2-3 tim.
  2. Skala jordärtskockorna. Tärna 16 st av dem och lägg i kallt vatten, koka de resterande möra i mjölken. Mixa dem till en slät puré, smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Dela tomaterna i små kuber. Sautera de tärnade jordärtskockorna i lite av olivoljan.
  4. Lägg torsken på en plåt och baka den i ugnen på 150 grader tills den är genombakad, ca 15 minuter.
  5. Blanda en vinaigrette på citronsaften, olivoljan, de sauterade jordärtskockorna, tomattärningarna och örterna. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Lägg en "ring" av jordärtskockspurén i mitten av tallriken. Placera torsken ovanpå och fördela citron- och örtvinaigretten runt om.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept