Korianderkryddade havskräftor

4

Du behöver

  • 4 st stora havskräftor eller 8 små
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 dl musselbuljong
  • 2 dl plockad bladpersilja
  • 1 msk smör
  • 1 msk krossade korianderfrön
  • 0,5 dl riven parmesan
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Dela ner blomkålen i små bitar och koka den mör i mjölken. Mixa till en slät puré, smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Koka upp musselbuljongen och mixa med bladpersilja, korianderfrön och smör. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Lägg blomkålspurén i botten på 4 djupa tallrikar. Strö över parmesanosten och gratinera lätt i ugnen. Slå över persiljebuljongen.
  4. Halstra havskräftorna och servera dem vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept