Kokt färskpotatis med rört smör, havssalt och Sveciaost

Kokt färskpotatis med rört smör, havssalt och Sveciaost
Foto: Björn Tesch

Enkelt och hur gott som helst.

Tips! Enligt Andreas Hedlund finns det inga exakta koktider för färskpotatis. Tiden kan variera. Det bästa är att gå försiktigt fram så att den inte blir överkokt, vattnig eller faller sönder. Prova dig fram och smaka medan den kokar.

Tips! Varför så mycket dill på färskpotatis, då blir det ju bara dillsmak på potatisen? Andreas använder hellre bara lite mer salt.

1 juni 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g färskpotatis, grovskalad
  • salt
  • färska örter
  • 100 g Sveciaost, hyvlad och bruten i bitar
  • kallpressad rapsolja
  • flingsalt
  • 120 g rört Väddösmör, eller vanligt smör

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dela potatisen och lägg på tallrikar. Garnera med färska örter och ost. Ringla över lite olja och strö över flingsalt. Servera det rörda smöret på sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept