Saltbakad potatis med grillad fläskkarré

Saltbakad potatis med grillad fläskkarré
Foto: Björn Tesch

Saltbakad potatis med grillad fläskkarré

Av: Andreas Hedlund

19 ingredienser

Saltbakad potatis med grillad fläskkarré från Roslagskött, persiljesmör, vitlökssås och tomatsalsa. En festlig rätt med potatis att bjuda vänner på.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • grovt salt
  • 600 g fläskkarré
  • salt
  • peppar
  • 100 g smör
  • 1 knippe persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 tomater, röda
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 knippe koriander, grovhackad
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Täck potatisen med grovsalt, baka i ugn på 200 grader tills den är klar, cirka 20 min.
  2. Krydda och bryn fläskkarrén och baka på 90 grader tills innertemperaturen är 70 grader. Skiva upp och grilla.
  3. Hacka persilja och mixa med vitlök och smör. Smaka av med salt.
  4. Smaka av creme fraichen med salt, peppar och vitlök.
  5. Hacka allt till tomatsalsan, smaka av med salt, peppar och olivolja.