Snabbrimmad lax med stuvad fänkål och potatis

4

Du behöver

  • 4 bitar lax à 150 g
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 fänkål
  • 6 kokta potatisar, skivade
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 knippe dill, hackad
  • salt och peppar
  • olja att steka i
  • 4 citronklyftor

Gör så här

  1. Blanda socker och salt, strö över laxen.
  2. Skiva fänkålen tunt, allt utom roten som ej används. Fräs fänkålen i olja utan att den tar färg, tillsätt crème fraîchen och potatisen. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Peppra laxen och stek den i olja.
  4. Tillsätt den hackade dillen i fänkål- och potatisstuvningen.
  5. Servera med en citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept