Nötfärsjärpe med tomat, varm pastasallad och gurkdressing

4

Du behöver

Nötfärsjärpe:

  • 1 msk ströbröd
  • 3 msk mjölk, 3 %
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • spiskummin
  • cayennepeppar
  • salt och peppar
  • olja till att smöra formen
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök, hackad
  • matolja att fräsa i
  • 1 burk krossade tomater
  • tabasco att smaksätta med
  • salt, socker och peppar

Pastasallad:

  • 600 g kokt pasta
  • 1 msk matolja
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • salt och peppar
  • persilja, hackad

Gurkdressing:

  • 10 cm gurka, urgröpt och skuren i tärningar
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Nötfärsjärpe:
  2. Blötlägg ströbrödet i mjölken. Låt svälla. Blanda i resten av ingredienserna, smaksätt med kryddorna och salt och peppar. Gör ett stekprov. Forma järpar på en oljad form, baka i ugn på 200 grader i 5 min.
  3. Tillsätt sedan tomatsåsen och baka klart i ca 10 min till.
  4. Tomatsås:
  5. Fräs löken i olja utan att den tar färg. Tillsätt krossade tomater. Koka ca 15 min. Smaka av med salt, socker och peppar.
  6. Pastasallad:
  7. Värm pastan i oljan. Tillsätt citronsaft samt rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att strö över den hackade persiljan.
  8. Gurkdressing:
  9. Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept