Trancherad färsk grillad tonfisk

Trancherad färsk grillad tonfisk
Foto: TV4

Grillad tonfisk på klassisk nicoise toppad med dijonvinegrette.

Dryck:2006 Gevery-Chambertin Jean-Claude Boisset, Cote Nuits, Bourgogne, Frankrike

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

Sallad Nicoise

  • 650 g tonfisk, färsk (rumstempererad)
  • 2 msk olivolja
  • 800 g färskpotatis
  • 20 st körsbärstomater
  • 150 g haricots verts
  • 4 st kokta ägg
  • 0,5 st rödlök
  • 100 g blandsallad
  • 24 st kapris, stora på kvist

Dijonvinägrett

  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk schalottenlök, finhackad
  • 0,5 msk socker
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, vinäger och lök med socker och en nypa salt.
  2. Tillsätt sedan oljan i en jämn stråle under vispning. Om man gjort rätt bildas en krämig vinegrette. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka potatisen, låt dem svalna och dela dem i lagom stora delar.
  4. Koka också haricots vertsen i ca 4 min och lägg dem sedan i en bunke tillsammans med den skivade rödlöken och körsbärstomaterna.
  5. Blanda samtliga ingredienser med dijonvinegretten.
  6. Lägg upp på tallrik och dekorera med kapris och kokta äggklyftor.
  7. Pensla tonfisken med olivoljan samt salta och peppra.
  8. Grilla på hög värme i ca 1 minut på varje sida (beroende på hur tjocka skivor tonfisk du har).
  9. Tranchera tonfisken och servera på nicoisesalladen. Salta och peppra vid behov.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept