Basilika- och limemarinerade jordgubbar med råkräm på Tahitivanilj

Basilika- och limemarinerade jordgubbar med råkräm på Tahitivanilj
Foto: TV4

Basilika- och limemarinerade jordgubbar med råkräm på Tahitivanilj

Av: Andreas - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Dryck: 2009 Moscato d` Asti Prunotto, Piemonte, Italien

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 l färska jordgubbar
  • 2 limefrukter, saft och skal
  • 0,5 dl färsk basilika, hackad
  • 0,75 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 Tahitivaniljstång (alt vanlig vaniljstång)
  • 4 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Rensa jordgubbarna och dela dem.
  2. Riv limeskalet och blanda det med sockret.
  3. Fördela limesockret över jordgubbarna och pressa över limesaften.
  4. Hacka och strö över basilikan. Vänd runt och låt det stå och dra i minst 15 min.
  5. Skrapa ur vaniljen ur stången och vispa poröst tillsammans med äggulorna och sockret.
  6. Vispa grädden lätt och vänd ner den i äggsmeten.
  7. Servera i glas och toppa jordgubbarna med råkrämen. Dekorera med basilikablad.