Pão de queijo

Pão de queijo
Foto: TV4

Pão de queijo

Av: Andreas - Linköping

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

1h 30 min

Väldoftande och välsmakande små ostbröd.

Vintips från Andreas
Charles de Fère Blanc de Blancs (7425) 59.-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 120 ml mjölk
  • 120 ml vatten
  • 80 ml olja (t ex solros)
  • 400 g tapioca mjöl, hittas i asiatiska livsmedelsaffärer
  • 100 g smakfull ost
  • 1 msk salt
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Börja med att koka upp vatten, mjölk och olja tillsammans i en kastrull.
  3. Blanda mjöl och salt i en bunke eller hushållsassistent och häll över vätskan.
  4. Blanda väl.
  5. Nu måste degen kallna något så att man kan tillsätta ost och ägg utan att dessa smälter eller koagulerar.
  6. Dessa bröd skall sedan rullas till små bollar, vilket underlättar om man oljar in händerna något.
  7. Tänk dock på att de smakar som godast när de är nybakade.
  8. Ställ degen i kylskåpet tills det är dags att baka ut bollarna.
  9. Grädda bollar i mitten på ugnen tills de har fått en gyllene färg (ca 40 minuter).
  10. Dessa bollar avnjutes genom att bryta isär dom och stoppa in valfri fyllning, bra exempel kan vara, smör, smältost, salami, eller andra typer av korv.