Grillade räkor på spett

Grillade räkor på spett
Foto: TV4

Chili- och limemarinerade räkor på spett serverat på salladsbädd.

Dryck: 2008 Riesling Spätlese Fritz Haag, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida.


30 november 2010
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

  • 12 st stora räkor
  • 2 st lime
  • 0,5 st chilifrukt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk persilja
  • 1 msk socker
  • 1 kruka frissésallad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Finhacka chilifrukten och pressa vitlöksklyftorna i en bunke.
  2. Tillsätt två stycken pressade limefrukter, olivolja, persilja och socker.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala räkorna och marinera dem i hälften av marinaden i ca 1-2 timmar.
  5. Trä räkorna på grillspett och grilla dem i 2-3 minuter på varje sida.
  6. Servera spetten på frissésalladsbädd och ringla resterande marinad över spetten.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept