Ceviche - citrongravad fisk

4

Du behöver

  • 800 hg fiskfilé
  • 0,5 kg mandariner
  • 0,5 tsk pressad vitlök
  • 1 gul chilifrukt
  • 1 stor rödlök, strimlad i halvmånar
  • juice från 2 limefrukter
  • salt
  • 3 kokta sötpotatisar (den rödköttade sorten)
  • 1 kokt majskolv
  • salladsblad

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar och skölj i mycket kallt vatten. Lägg fisken i en skål och salta. Tillsätt pressad vitlök och saften från mandarinerna och limen. Tillsätt den gula chilifrukten. Rör om. Låt stå i 10 minuter och tillsätt löken. Servera med sötpotatis och majs. Garnera med salladsblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept