Tapasbricka

Du behöver

Tapenade

  • 100 g kärnfria svarta oliver
  • 6 sardeller
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja

Tomattartar

  • 8 tomater
  • 1 mango
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 salladslökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl olivolja

Vitlökscrostini

  • 1 surdegsbaguette
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 5 kvistar repad timjan

Melon/Serranoskinka

  • cantaloupemelon
  • seranoskinka
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smörgåskrasse

Övriga tillbehör

  • manchego
  • Longanista ”Montaraz” ( chorizo-salami)

Gör så här

  1. Tapenad
    Ta svarta oliver utan kärnor och mixa med sardeller, vitlöksklyftor och olivolja, smaksätt med finhackad rödlök, salt och peppar.
  2. Tomattartar
    Riv tomater på stora sidan på rivjärnet ner i en bunke, skala och riv mango på stora sidan på rivjärnet och blanda med tomaten. Finhacka schalottenlökar, pressa vitlöksklyftor och skär salladslök tunt. Blanda allt i bunken med rödvinsvinäger, honung, salt, svartpeppar och olivolja. Låt stå i 30 minuter för att sedan sila bort all vätska så att det blir en fastare tartar.
  3. Vitlökscrostini
    Skär surdegsbaguette i 1/2 cm tunna skivor och lägg på en plåt, mixa sedan vitlöksklyftor med olivolja och blad från timjankvistarna. Pensla sedan på mixen på brödet och baka i ugnen på 165 grader tills att de blir gyllene.
  4. Melon/Serranoskinka
    Skär melon i trevliga bitar som är lätt att äta med en tugga och klä in dem med Serranoskinka. Toppa sedan med svartpeppar, olivolja samt klippt smörgåskrasse.
  5. Övriga tillbehör
    Skär trevliga munsbitsskivor av manchegon och ganska grova skivor av salamin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept