Tataki på oxkött

Från Nyhetsmorgon

Halstrat oxkött som fryses in och sedan skivas i tunna skivor. Servera denna asiatiska förrätt med mangosallad , sojavinägrett och en frisk mangosallad.

21 mars 2013
Visa mer

Du behöver

Tataki

  • 200 g oxkött, t.ex. oxfilé, innanlår eller biff
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk svartpeppar
  • neutral olja som solrosolja, rapsolja, matolja

Sojavinägrett

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 salladslök, slantad
  • 20 g ingefära, finhackad
  • 1 tsk röd chili, finhackad
  • 1 tsk grön chili, finhackad
  • 1 lime, zest och saft
  • 1 citron, zest och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk soja
  • 1 msk honung
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • salt och svartpeppar

Sallad

  • 1 mango, tärnad
  • 4 rädisor, hyvlade
  • 3 msk salt- och sockerrostade cashewnötter
  • 0,5 fänkål, tunt skivad
  • 1 knippe färsk koriander

Avokadocrème

  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 1 msk neutral olja

Gör så här

  1. Tataki
    Börja med att strö korianderfrö, fänkålsfrö samt salt och peppar runt omkring köttet.
  2. Halstra (stek hastigt) på hög värme i neutral olja i ca 1 min låt sedan stå i frysen tills köttbiten är halvfrusen. Ta då ut och skär i tunna skivor och lägg direkt på tallrik.
  3. Sojavinägrett
    Blanda allt i en bunke och låt stå och dra i minst 30min innan servering
  4. Sallad
    Blanda ihop salladen precis innan du serverar
  5. Avokadocrème
    Mixa vitlök, lime och olja med stavmixer, tillsätt avokadon och fortsätt mixa tills den är helt slät. Smaka upp med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept