Exotisk fruktcocktail med vit chokladmousse

4

Du behöver

Fruktcocktail

  • 0,5 färsk ananas
  • 2 passionsfrukter
  • 1 kiwi
  • 0,25 cantaloupemelon
  • 1 msk mynta, finstrimlad

Marinad

  • 2 lime, pressad saft
  • 1 dl rom
  • 50 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 50 g ingefära, finhackad
  • 2 stjälkar citrongräs, finhackat
  • 1 dl passionsfruktsjuice

Vit chokladmousse

  • 2 dl vit chocklad, hackad
  • 2 vaniljstänger
  • 1 dl smetana
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl malibu/ kokoslikör
  • 5 dl grädde

Garnityr

  • kokosflakes eller kokosflingor

Gör så här

  1. Fruktcocktail
    Sjud marinaden i 10 min för att sedan stå och dra i ytterligare 20 min, sila och blanda med den skurna frukten, låt stå i kyl i 30 minuter.
  2. Ta sedan ut och tillsätt myntan och blanda runt, servera både frukten och lagen.
  3. Vit chokladmousse
    Smält vit choklad i 2 dl av grädden och kokoslikören i en plastbunke i mikron tillsammans med urskrapad vaniljstång.
  4. Tillsätt 3 dl av den kalla grädden samt vaniljsocker och smetana, rör runt och ställ i kylen. När vätskan är kall ska den vispas fluffig med elvisp och ställas tillbaka i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept