Mandelpotatissoppa med sotad lax och fänkålssallad

4

Du behöver

  • 500 g mandelpotatis
  • 1 st gul lök
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 200 g lax
  • 1 dl saltsocker (50/50)
  • 2 st fänkålshuvuden med dill
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • peppar

Gör så här

  1. Tärna mandelpotatisen och löken. Fräs i smöret tills löken har mjuknat. Slå över hönsbuljongen och sjud tills potatisen är nästan sönderkokt. Mixa i creme fraichen i soppan. Koka upp, smaka av med salt och peppar.
  2. Grava laxen i saltsockret i ca 2 tim. Torka av fisken och "sota" hastigt sidorna i en het torr panna. Skiva fänkålen tunt. Finhacka fänkålsdillen. Blanda allt med olja och citronskal och saft. Smaka av med peppar.
  3. Servera laxen och salladen som tillbehör till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept