Rödvinsrisotto med svamp, manchego och krasse

Rödvinsrisotto med svamp, manchego och krasse
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rödvinsrisotto med svamp, manchego och krasse

Av: Anders Vendel

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

20 min

En härligt krämig risotto som går gansk fort att svänga ihop. Funkar lika bra som förrätt som ett tillbehör till både kött och fisk. Servera gärna med lite extra nyriven parmesan!

Ingredienser

portioner
  • 2 dl risottoris (carnaroli)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl svampbuljong (eller ljus kycklingbuljong)
  • 30 g parmesanost
  • 30 g lagrad manchego
  • 25 g smör
  • salt
  • peppar
  • 100 g rensad blandad svamp
  • 50 g sticklök
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 1 ask krasse

Gör så här

  1. Fräs lök och ris på svag värme. Tillsätt rödvin och buljong. Koka riset mjukt med lite kärna kvar. Vänd ner riven parmesan, smör och smaka av med salt och peppar.
  2. Stek svampen i smör. Salta och peppra, låt rinna av på en bit papper.
  3. Lägg upp risotton i djupa tallrikar. Fördela svampen, riven Manchego och nyklippt krasse över. Ringla över lite olivolja.