Varm couscoussallad med lamm, fetaost och harissa

4

Du behöver

  • 600 g lammfilé (går bra med nötkött, fläskkött eller kyckling) skuret i mindre bitar
  • 2 msk smör till stekning
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 dm purjolök, tunt skuren
  • 1 st rödlök, tunt skuren
  • 200 g fetaost, tärnad
  • 100 g ruccola
  • 1 dl harissa
  • 1 msk citron, pressad
  • 2 dl crème fraîche (går bra med lätt-crème fraîche)
  • Salt och nymalen svartpeppar efter smak
  • Harissa:
  • 6 st paprikor, röda
  • 3 st chilifrukter, röda
  • 2 msk matolja (går bra med nästan vilken olja som helst)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C, gnid in paprikorna och chilin med matolja.
  2. Tillaga paprikorna i ugnen i cirka 25 minuter eller tills skalet börjar ta färg. Gör samma sak med chilin men tillaga dem i cirka 10 minuter.
  3. Ta ut paprikan och chilin ur ugnen för att svalna, ta sedan bort och släng skal samt kärnhus från både paprikan och chilin.
  4. Mixa paprikan och chilin med vitlök och olivolja, smaksätt med salt och nymalen svartpeppar, ställ i kyl.
  5. Koka upp vatten och hönsbuljong, slå det sedan i en bunke tillsammans med couscousen, purjolök, rödlök och harissa.
  6. Stek köttet i smör, blanda det sedan med couscousen, ruccolan och fetaosten, servera med extra harissa och crème fraîche.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept