Halstrad gravlax med pumpamos, parmesan och grönkålsbuljong

4

Du behöver

  • 400 g gravlax i bit (4 x 100 g)
  • 200 g pumpa, skalad & tärnad
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 50 g citron, rivet skal och saft
  • 20 g smör
  • salt & peppar från kvarn
  • Grönkålsbuljong
  • 0,5 dl vittvin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 30 g smör
  • 50 g grönkål, repad och hackad
  • 10 g dill
  • 1 st schalottenlök, hackad

Gör så här

  1. Koka pumpan mjuk i saltat vatten, häll av och mosa med en ballongvisp.
  2. Tillsätt smör, citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
  3. Koka upp vin, buljong, lök och smör. Mixa i blender med grönkålen och dill. Häll tillbaks i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Halstra laxen i torr panna 2 minuter på varje sida.
  5. Uppläggning:
  6. Lägg upp pumpamoset i botten på 4 djupa tallrikar, strö över parmesan.
  7. Mixa grönkålsbuljongen och fyll upp tallriken. Placera laxbiten i mitten. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept