Kir och ostsnittar

Tema för min menu är fransk mat serverad i en bistro i Montmartre, inte långt från den vackra och mäktiga Sacre-Coeur kyrkan i Paris. Tidpunkt för måltiden, en sval höstdag 1978. Klockan är 19.00 och vi har precis druckit ett glas ”Kir” och några ostsnittar. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

Kir

  • 1 del Crème de cassis
  • 6 delar torrt fransk vitt vin
  • frusna svarta vinbär

Ostsnittar

  • 2 x 2 cm smördegsplattor
  • god fransk hårdost
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Kir en entrédryck gjort på 1 del Creme de cassis och 6 delar torrt fransk vitt vin, servera gärna med frusna svarta vinbär i höga glas.
  2. Ostsnittar: Skär upp bitar av smördegs plattor ca 2 x 2 cm. Placera en god fransk hårdost samt bladpersilja ovanpå. Nyp ihop. Gratinera i ugn, ca 210 grader i 12 min. Servera varma till Kiren. Mingla runt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept