Krämig blomkålssoppa med skogsvamp och tryffelolja

Krämig blomkålssoppa med skogsvamp och tryffelolja
Foto: TV4

Krämig blomkålssoppa med skogsvamp och tryffelolja

Av: Anders Taube

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

En härlig krämig blomkålssoppa som passar fint som förrätt eller som egen rätt. Rekommenderas att äta med bröd.Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg blomkål
  • 3 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 buljongtärning
  • 0,5 dl vitt vin
  • smör
  • 2 dl svamp (t ex: champinjon, kantarell, karljohansvamp)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i en kastrull.
  2. Rensa och dela upp blomkålen i mindre bitar.
  3. Tillsätt vitvin, blomkål, grädde, mjölk och buljong i kastrullen.
  4. Koka tills blomkålen har blivit mjuk. Mixa och sila soppan, smaka av med salt.
  5. Stek schalottenlök och svamp i smör tills den blivit gyllenbrun.
  6. Lägg svampen i botten av tallriken, slå över soppan och ringla lite tryffelolja.Salta och peppra.