Panzanella, brödsallad från Toscana

Panzanella, brödsallad från Toscana
Foto: Anders Strand
4

Du behöver

  • 1 kg torrt vitt bröd
  • 2 st gurkor
  • 5 st tomater
  • 3 st själkar blekselleri
  • 1 st rödlök
  • 1 näve bladpersilja
  • 1 näve basilika
  • 1 dl olivolja extra virgin
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skär av skorpan på det torra brödet.
  2. Blötlägg i ca 1 minut.
  3. Krama ur all vätska tills det blir torrt.
  4. Smula ner brödet i en bunke.
  5. Skär grönsakerna i små kuber och blanda ner i brödet.
  6. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar.
  7. Lägg upp på en tallrik och ringla över lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept