Jordärtskockssoppa med torsk och lax

4

Du behöver

  • 1 kg jordärtskockor
  • 5 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 3 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • 4 dl standardmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • salt, vitpeppar
  • 350 g torsk
  • 350 g lax
  • 1 knippa gräslök

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs jordärtskockor och lök i matoljan i en gryta. Tillsätt hönsbuljong och mjölk. Låt sjuda under lock tills jordärtskocksbitarna är mjuka. Finfördela soppan i en matberedare eller passera genom en trådsil. Tillsätt grädden och koka upp soppan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär fisken i bitar. Halstra eller koka fiskbitarna. Skär gräslöken i små bitar. Vänd ner fisk och gräslök i soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept