Kycklingschnitzel med varm paprika- och tomatsallad

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 3 msk smör eller margarin

Paprika- och tomatsallad:

  • 2 st gula paprikor
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Platta ut kycklingfiléerna. Blanda vetemjöl, salt och peppar. Vänd filéerna i vetemjölet, doppa dem sedan i uppvispat ägg och vänd dem därefter i ströbrödet. Stek filéerna i matfettet i en stekpanna ca 5 min på var sida tills de är genomstekta.
  2. Paprika- och tomatsallad: Skölj, kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs rödlök och vitlök i olivoljan i en kastrull. Tillsätt paprikan och vinägern. Låt sjuda under lock några minuter. Tillsätt tomat och kapris till paprikablandningen. Låt allt bli varmt.
  3. Servera kycklingschnitzeln med paprika- och tomatsalladen samt ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept