Oxrullader med gräddsås

4

Du behöver

  • 600 g innan- eller ytterlår (tunt skivad)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 4 skivor rimmat fläsk
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 2 st ättiksgurkor
  • 2 st ansjovisfiléer
  • 1 msk svensk senap
  • 6 dl oxbuljong (tärning + vatten)

Sås:

  • 2 dl grädde
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1 msk gelé (rönnbär, svarta vinbär)
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Strimla fläsket. Skala och strimla moroten och den gula löken. Hacka ättiksgurkan och ansjovisfiléerna. Blanda samman fläsk, rotfrukter och gurk- och ansjovishack. Salta och peppra köttskivorna.
  2. Bred på ett tunt lager med senap på köttet. Fördela fyllningen på köttskivorna och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Bryn oxrulladerna i matfettet i en stekpanna. Tillsätt oxbuljongen. Låt rulladerna bräsera under lock ca 45 min (de ska vara möra).
  3. Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Koka ner buljongen till hälften. Tillsätt grädde, ansjovisspad och gelé. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av såsen. Värm sedan oxrulladerna i såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept