Kokt färsk oxbringa med mandelpotatis

4

Du behöver

  • 1 kg färsk oxbringa
  • 1 st rotselleri
  • 3 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 knippa blad- eller kruspersilja
  • 1 st gul lök
  • 12 st mandelpotatisar
  • 10 st vitpepparkorn
  • 4 st hela nejlikor
  • 1 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • senap till servering

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Skilj bladen och kvisten från varandra på persiljan. Skala och klyfta löken. Koka oxbringan i vatten så att det täcker tillsammans med löken och ¼ av rotfrukterna, kryddorna och persiljekvistarna i ca 2 timmar. Ta upp köttet och låt oxbringan kallna under press.
  2. Sila buljongen och koka ner den till hälften. Koka övriga rotfrukter och mandelpotatisen i buljongen. Skiva och värm oxbringan i buljongen.
  3. Servera oxbringan med rotfrukter, strimlad persilja och senap.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept