Strömming med kapris och senapssås

25 min
2
Strömming med kapris och senapssås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Den panerade strömmingen passar utmärkt tillsammans med den smakrika potatissalladen med kapris.

27 juni 2011
Visa mer
25 min
2

Du behöver

Senapssås

  • 3 msk svensk senap
  • 2 msk vinäger
  • 5 droppar HP-sås
  • 5 droppar worcestershiresås
  • 1 msk socker
  • salt
  • peppar
  • 1 dl matolja

Potatissallad

  • 10 st potatisar, kokta, kalla
  • 2 st rödlökar
  • 0,5 st gurka
  • 1 msk kapris
  • 1 knippe dill
  • 1 msk riven pepparrot

Stekt strömming

  • 8 st strömmingsflundror
  • Grovt rågmjöl till panering
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Senapssås
    Blanda senapen, vinägern, HP-såsen, worcestershiresåsen, sockret och kryddorna i en skål.
  2. Se till att sockret har smält och tillsätt sedan oljan sakta under omrörning.
  3. Potatissallad
    Skala och finhacka rödlöken och tärna gurkan fint och lägg i en skål tillsammans med skivad potatis.
  4. Riv pepparroten och hacka dillen och tillsätt tillsammans med kaprisen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stekt strömming
    Måtta upp rågmjölet i en djup tallrik och panera strömmingarna på båda sidorna.
  6. Hetta upp en stekpanna med smör eller margarin och stek strömmingarna.
  7. Lägg upp dem och servera med senapssåsen och potatissalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept