Stekt strömming med gurka och pepparrot

4

Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 0,5 dl dill, hackad
  • salt, peppar
  • 20 st strömmingsfiléer
  • 1 dl rågmjöl
  • 0,5 st gurka
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
  • citron till garnering

Gör så här

  1. Blanda samman matfett och hälften av dillen. Smaksätt med salt och peppar. Fördela dillsmöret på strömmingsfiléerna. Lägg ihop dem två och två och panera i rågmjöl.
  2. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Värm gurkan i matfett på låg värme i en kastrull. Tillsätt riven pepparrot och resten av dillen.
  3. Stek strömmingsflundrorna i matfett i en stekpanna, ca 3 min per sida.
  4. Servera den varma gurksalladen till den nystekta strömmingen. Garnera med en citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept