Kokt torsk med blåmusslor och persiljebuljong

4

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 5 dl vatten
  • 10,5 tsk salt
  • 4 st tomater
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olja
  • 10,5 dl vitt vin
  • 10,5 dl vatten
  • 75 g smör eller margarin
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 st vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Förväll, skala, urkärna och tärna tomaterna. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken tillsammans med lagerblad och timjan i oljan i en gryta. Skölj och borsta musslorna. Kontrollera att de är väl slutna. Lägg musslorna i grytan. Tillsätt vitt vin och vatten i grytan. Låt sjuda under lock tills musslorna öppnat sig. Blanda matfett, persilja och pressad vitlök. Lyft ur blåmusslorna och blanda matfettet i buljongen.
  2. Koka upp vatten och salt. Lägg i torskfilén och låt sjuda under lock ca 5 min. Lägg torskfilén i en serveringsform. Lägg musslorna runt om och häll på buljongen. Garnera med tomathacket.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept