Halstrad lax med purjolöks- och hovmästarsmörsås

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé

Purjolöks- och hovmästarsmörsås:

  • 2 st schalottenlökar
  • 4 dl vitt vin
  • 150 g smör
  • 10,5 msk svensk senap
  • 10,5 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt, peppar
  • 1 st purjolökar
  • 1 knippa dill

Gör så här

  1. Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Koka samman löken och vinet till hälften. Blanda smör, senap, vinäger och honung. Tillsätt smörblandningen i vitvinsreduktionen. Smaka av med salt och peppar. Såsen får ej koka, då skär den sig.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Förväll den i lättsaltat vatten. Skölj och finhacka dillen. Blanda i purjolöken och dillen i såsen.
  3. Halstra laxen i en stekpanna ca 3 min/sida.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept