Bräserad gös med brynt fläsk i smörsås och rotmos

4

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • 200 g rimmat fläsk
  • 1 knippe gräslök
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 10,5 dl vitt vin
  • 100 g smör
  • Rotmos:
  • 5 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit palsternacka
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Tärna fläsket och bryn det. Skölj och skär gräslöken. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den. Tillsätt vitt vin. Lägg i gösfiléerna och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Ta upp fisken och håll den varm. Vispa ner smöret i buljongen. Tillsätt det brynta fläsket och gräslöken.
  2. Rotmos: Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Häll av kokvattnet. Värm mjölken. Tillsätt den varma mjölken och matfettet till de kokta rotfrukterna. Mosa grovt och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera gösen med smörsåsen och rotmoset.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept