Tasmanien lax med rårissallad

4

Du behöver

  • 500 gram lax
  • 8 st sparris
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 dl Philadelfiaost
  • 1 dl färska örter, hackade
  • 4 dl råris
  • 1 dl kokta linser
  • 1 st lime
  • 10 st finhackade oliver
  • 1 st rödlök
  • 100 gram fetaost
  • 1 dl hackade tomater

Gör så här

  1. Rårissalladen:
  2. Koka råriset i 25 minuter och linserna i 10-15 minuter. Dela limen i klyftor och grovahacka oliverna, rödlöken och fetaosten. Skölj riset och linserna i kallt vatten när de kokat färdigt och blanda sedan dem med oliverna, fetaosten, tomaterna. limen och rödlöken. Smaka av och tillsätt salt, peppar och olivolja vid behov.
  3. Laxen:
  4. Lägg de hela paprikorna i en ugnsfast form med oliolja, rosta dem i ugnen tills dess att de fått en gyllenbrun färg. Under tiden kokas sparrisen i någon minut och låt den sedan svalna.
  5. När parikorna svalnat avlägsnas skalet och kärnorna. Dela paprikorna i fyra delar.
  6. Dela laxen i fyra delar. Dela dem sedan vågrätt.
  7. Lägg en laxbit i en ugnsfast form, på den paprika, philadelfiaost och sparrisen och sedan den andra laxbiten.
  8. Ställ in formen i ugnen i 175 grader i cirka 7-10 minuter. Servera tillsammans med rårissalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept