Tallriksmodellen enligt Ankan

Du behöver

  • 130 g rå ris
  • 120 g kalkon
  • 130 g blandade grönsaker
  • broccoli
  • bönor
  • 0,33 isbergsallad
  • 1 tomat
  • 1 morot
  • buljong
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vegetarisk buljong
  • 0,5 pressad citron
  • salt och peppar
  • buljong
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vegetarisk buljong
  • 0,5 pressad citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp riset i ca 30-35 min.
  2. Häll upp vatten i en kastrull, ner med buljongen och citron.
  3. Salta och peppra, låt sjuda någon minut.
  4. Skiva kalkonen, salta och peppra.
  5. Stek 1-2 min på varje sida.
  6. Ner med grönsakerna i buljongen någon minut, lägg upp allt på tallriken!
  7. Färdigt att äta!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept